inloggen
zoeken
header

Sparringpartner Sparringpartner

Jos van der Horst

‘Kijk eens wat vaker over de heg! Het onderwijsveld kan heel veel leren van bijvoorbeeld gezondheidszorg, welzijnswerk of bedrijfsleven. Daar lopen ze deels tegen dezelfde vragen en uitdagingen aan. Hoe gaan zij er mee om? Wat zien zij, dat wij nog niet zien?’

Jos A.J. van der Horst SMP (1956) is een veranderkundige met een jarenlange ervaring met communicatie in de non-profitsector. Hij was als communicatiemanager werkzaam bij non-profitorganisaties zoals het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie. In 1998 ging hij van start met Quanta NpM, een adviesbureau gespecialiseerd in de non-profitsector. Sindsdien begeleidt hij non-profitorganisaties bij veranderprocessen,  met een grote nadruk op de menselijke dynamiek, maatschappelijk ondernemerschap, communicatie en samenwerking. Van strategie en beleid tot en met het organiseren van processen en de ontwikkeling – door coaching en training – van vereiste nieuwe competenties. Sinds 2005 is hij verbonden aan Gedragswerk.

Jos schreef, samen met Bart van Kessel, de boeken ‘Iedereen aan boord! Samen werken aan passend onderwijs  voor kinderen voor wie dat niet vanzelf spreekt’ en 'De veldgids Iedereen aan boord!'. Eerdere titels die op zijn naam staan zijn ‘Onderneem met zin! En behoud uw gezonde verstand’ (over ondernemerschap van non-profitorganisaties) en Resultaat door verbinden (een boek over passend onderwijs, geschreven met Bart van Kessel).

Naast zijn werkzaamheden als projectsecretaris ontwikkelt Jos voor Gedragswerk workshops en trainingen waarin de menselijke dynamiek die de spil vormt van passend onderwijs, centraal staat. Telkens terugkerende thema’s zijn effectief communiceren, resultaatgericht samenwerken, regisseren van multidisciplinaire (tijdelijke) teams en omgaan met lastige situaties. Hij voert deze workshops en trainingen ook uit voor Gedragswerk en is daarnaast coach van voortrekkers in de realisatie van passend onderwijs.

Contact opnemen

Vul het contactformulier in.


Enquete Gedragswerk

Wij willen uw mening over Gedragswerk graag horen! Doe mee met het evaluatie onderzoek. U helpt ons daar mee. De resultaten worden op deze website gepubliceerd.

> naar de enquete


Agenda


Er zijn nog geen agenda items gevonden > volledige agenda
sitemap | disclaimer | colofon | contact