Redactie

Tentoonstelling: Waar ben je?

Tentoonstelling: Waar ben je?

Gelukkig zijn er leerkrachten, jeugdzorgmedewerkers en anderszins betrokken professionals die er in slagen met één of een paar jeugdigen stappen in hun ontwikkeling te zetten. Dit doen ze door het ‘anders’ te doen; door te beginnen met: ‘hoe zou jij je willen ontwikkelen?’ en daar samen een eigen route voor te kiezen”. 

Met deze tekst beschreef Ben Plandsoen in een eerder verhaal de kunstroute. Samen met leerlingen kijken naar wat ze wel zouden willen doen. En dat werkt, zo bleek na de succesvolle eerste editie van deze tentoonstelling. Een plek waar de leerlingen tonen waar ze aan hebben gewerkt.

Samen met studenten van kunstacademie Minerva gaan de leerlingen aan de slag op een beeldende of muzikale manier. Er ontstaan kunstwerken waarmee de kinderen zeggen ‘wie ben ik nu?’ en ‘wat zou ik willen?’. Dat is waar het om gaat bij deze beweging, ruimte en kansen voor ontwikkeling.

Met al die gemaakte kunstwerken organiseren we met het Drents Museum en Podium Zuidhaege de tweede editie van de tentoonstelling met als titel: ‘Waar ben je?

Bezoek na opening: van zaterdag 22 januari – vrijdag 28 januari

Locatie: Podium Zuidhaege – Zuidhaege 2, 9401 NZ Assen  

Aanmelden: Klik hier om aan te melden

Je kunt de tentoonstelling tijdens openingstijden bekijken. Bekijk de openingstijden hier: www.podium-zuidhaege.nl