Ben Plandsoen

Het vervolg van de nieuwe hunebedbouwers

Het vervolg van de nieuwe hunebedbouwers

Binnen de beweging naar Ontwikkelrecht zijn er in de afgelopen maanden al heel wat stenen aan het rollen gebracht. Op 14 januari volgen er meer stenen, in de digitale Hunebedgame.

Uit veel verhalen blijkt dat het helpen van thuiszitters vaak voelt als duwen en trekken aan grote stenen. De hunebedbouwers ontdekten al dat samenwerken met gelijkgestemden essentieel is om veel grotere stenen van hun plaats te krijgen. En je zo makkelijker, mooiere dingen bouwt. Dit is precies wat we de deelnemers van de Hunebedgame zelf laten zien en ervaren.

Tijdens de Hunebedgame zetten deelnemers thuis hun kwaliteiten in voor de oplossing van een escaperoom en speurtocht. Dat doen ze samen met andere professionals. Denk aan collega’s met inhoudelijke kennis van onderwijs en jeugdhulp, maar ook aan mensen met kennis van financiële zaken. Aan mensen die de weg weten in de gemeentepolitiek of aan bestuurders of toezichthouders van onderwijsinstellingen en jeugdzorgorganisaties.

Met een zo breed samengesteld team van vier mensen spelen de deelnemers de game. Ze werken samen aan een oplossing. Maar deze keer zonder aandacht te hoeven besteden aan alle tijdrovende hobbels die ze normaal tegenkomen, zoals: zorgen voor voldoende menskracht, letten op de concurrentie, de grenzen van het budget in de gaten houden of niet buiten de grenzen van je werkgebied komen.

Op 14 januari geven we een nieuwe zwaai aan het Vliegwiel Ontwikkelrecht. Dit is niet de laatste zwaai. Meer daarover in de volgende blogs.