Redactie

Uitnodiging: Expositie ‘Waar ben je?’

Uitnodiging: Expositie ‘Waar ben je?’

Komt dat zien! De Kunstroute van de beweging ‘van leerplicht naar Ontwikkelrecht’ in Noord-Nederland!

Op zaterdag 2 juli exposeren kinderen/jongeren hun kunstwerken die ze hebben gemaakt in samenwerking met studenten van Academie Minerva van de Hanzehogeschool en met Noordelijke dichters. Vanaf het voorjaar is er gewerkt, en wel op een andere manier dan gebruikelijk. 

De kinderen/jongeren, voor wie leren en schoolgaan niet vanzelfsprekend is, staan centraal: het gaat om hun werk, hun prestaties, hun talenten en vooral hun mogelijkheid om te laten zien, wat ze kunnen. Ze krijgen een podium en de echte aandacht van ons allemaal. 

Want: iedereen kan zich ontwikkelen en iedereen verdient de kans om werkelijk mee te doen.

Zij en de kunstenaars hebben samen nader contact gemaakt en gewerkt aan nieuwe, mooie en verrassende producten. En daarover zijn mooie verhalen te vertellen. Dit alles willen we graag samen met u bekijken in een aantrekkelijk programma.

Het programma kent natuurlijk de kunstwerken, interviews met de makers, hun ouders en de begeleidende studenten. Ook is er muziek door studenten van het Prins Claus Conservatorium, er zijn korte toelichtingen en informatie vanuit de ouders en vanuit de kant van bestuurders/directies van instellingen in onderwijs en zorg. Er zijn filmpjes te zien, er is een hapje en een drankje en er is tijd om te genieten van de kunstwerken.

Samen maken we er een feestelijke bijeenkomst van.

De expositie vindt deze keer plaats op twee locaties.

Zaterdag 2 juli:

’s morgens:

Tijd: 10.30 uur – 11.30 uur
Plaats: Podium Zuidhaege
Zuidhaege 2
9401 NZ Assen

’s Middags:

Tijd: 14.30 – 16.00 uur
Plaats: Cultuurhuis de Klinker
Mr. D.U. Stikkerlaan 251
9675 DG Winschoten

We nodigen u allen graag uit, om aanwezig te zijn. U kunt kiezen om naar Assen of naar Winschoten te komen of naar beide locaties. We hebben de werken van de kinderen verdeeld over de locaties, in overleg met de kunstenaars. 

Op beide locaties zijn de kunstwerken te zien tot vrijdag 8 juli, tijdens de reguliere openingstijden. U kunt dan gratis binnenlopen.

Wilt u laten weten of u komt?