Vliegwielen

In het land worden verschillende initiatieven gestart, waar op een bepaalde manier dezelfde beweging gaande is. Een beweging om thuiszitters een ontwikkelingsplek te bieden. Gedragswerk jaagt deze beweging aan met als belangrijkste advies: ga het gewoon doen, experimenteer. En zoek binnen de ruimte die er is naar mogelijkheden.

De kracht om door te zetten. In de praktijk

Gedragswerk publiceerde in samenwerking met Marc Dullaert de rapportage De kracht om door te zetten. In de praktijk. Met daarin 10 adviezen voor een succesvolle thuiszittersaanpak.
Lees meer over de rapportage

Initiatieven Collectief

Het Initiatieven Collectief bestaat uit verschillende thuiszitters-initiatieven die de krachten bundelen. Samen zoeken zij naar alternatieve routes voor thuiszitters.
Lees meer over het Initiatieven Collectief.

Ontwikkelrecht

In het noorden van Nederland brengt de beweging Ontwikkelrecht mensen bij elkaar die op enigerlei wijze meewerken aan maatwerk voor kinderen die buiten de boot vallen.
Lees meer over Ontwikkelrecht

Festival voor Voorzitters

Het Festival voor Voorzitters is een festival speciaal voor voorzitters van MDO’s. Tijdens het festival krijgen deelnemers de mogelijkheid wensen en behoeftes met andere voorzitters uit de regio uit te wisselen.
Lees meer over het Festival voor Voorzitters

CvB in Bedrijf

CvB in Bedrijf ondersteunt en stimuleert Commissies voor de Begeleiding bij de uitvoering van haar taken. Niet in het dagelijks werk, maar wel door samen met een CvB wat meer afstand te nemen en vragen te stellen.
Lees meer over CvB in Bedrijf