Vliegwielen

In het land worden verschillende initiatieven gestart, waar op een bepaalde manier dezelfde beweging gaande is. Een beweging om thuiszitters een ontwikkelingsplek te bieden. Gedragswerk jaagt deze beweging aan met als belangrijkste advies: ga het gewoon doen, experimenteer. En zoek binnen de ruimte die er is naar mogelijkheden.

De kracht om door te zetten

Gedragswerk publiceerde in samenwerking met Marc Dullaert de rapportage De kracht om door te zetten. In de praktijk. Met daarin 10 adviezen voor een succesvolle thuiszittersaanpak.
Lees meer over de rapportage

Initiatieven Collectief

Het Initiatieven Collectief bestaat uit verschillende thuiszitters-initiatieven die de krachten bundelen. Samen zoeken zij naar alternatieve routes voor thuiszitters.
Lees meer over het Initiatieven Collectief.

Ontwikkelrecht

In het noorden van Nederland brengt de beweging Ontwikkelrecht mensen bij elkaar die op enigerlei wijze meewerken aan maatwerk voor kinderen die buiten de boot vallen.
Lees meer over Ontwikkelrecht

Festival voor Voorzitters

Het Festival voor Voorzitters is een festival speciaal voor voorzitters van MDO’s. Tijdens het festival krijgen deelnemers de mogelijkheid wensen en behoeftes met andere voorzitters uit de regio uit te wisselen.
Lees meer over het Festival voor Voorzitters

CvB in Bedrijf

CvB in Bedrijf ondersteunt en stimuleert Commissies voor de Begeleiding bij de uitvoering van haar taken. Niet in het dagelijks werk, maar wel door samen met een CvB wat meer afstand te nemen en vragen te stellen.
Lees meer over CvB in Bedrijf

Juridisch Nevenspoor

Elke leerling is uniek. Dit betekent dat ook elke leerroute uniek is. Voor de leerlingen die de verbinding met het onderwijs zijn kwijtgeraakt, is er niet altijd een voor de hand liggende oplossing. Actieplan Nevenspoor zorgt voor een antwoord op een voor deze leerling uniek ontwikkelingstraject.
Lees meer over Juridisch Nevenspoor

WEL in ontwikkeling

WEL in ontwikkeling is een project dat aansluit bij het Nationaal Programma Onderwijs (NPO) en een nieuwe beweging wil creëren in situaties waar niet ingeschreven jeugdigen in vastlopen en waarin jeugdigen zich onvoldoende kunnen ontwikkelen. WEL in Ontwikkeling is een samenwerking tussen Gedragswerk, Ondersteuningsteam Zorg voor Jeugd en Ingrado.
Lees meer over WEL in ontwikkeling

Systeemcasuistiek

Iedere situatie vraagt om een eigen oplossing. Daarom probeert Gedragswerk alle betrokkenen in beweging te krijgen. 
Lees meer over Systeemcasuistiek